Piraye Türk Kahvesi
Kahve en leziz nasıl demlenir?

Her kahve çeşidinin kendine has bir demleme yöntemi vardır. Bu yöntemlere dikkat edildiği zaman istenilen lezetlerde kahve yapmak daha kolay olacaktır. Türk Kahvesi, kendine has özelliklerinden dolayı diğer kahvelerden biraz farklı demlenir. Dünya'daki en ince oranda öğütülmüş kahve niteliğine sahip olan Türk kahvesinin aromasını tam olarak ortaya çıkarmanın sırrı da iyi bir demlemeden geçiyor. Türk kahvesi demlenirken dikkat etmeniz gereken ilk nokta eklenen sudur. Türk kahvesini demlerken, söylenenlerin aksına soğuk değil, ılık su tercih etmelisiniz. Çünkü ılık su kahvenin acılaşmasının önüne geçecektir. Diğer önemli bir unsur ise, kahve kaynamaya başlamadan ocaktan alınmalıdır. Eğer kahve kaynar ve taşarsa, kahvenin aroması hissedilir bir şekilde acılaşır. Kahvenin lezzetli aroması için kaynatmamalısınız. Ayrıca kahve ocaktan alınıp, bardağa koyulduktan sonra 2-3 bekletilmeli ve öyle içilmelidir. Böylelikle kahvenin telvesi dibe çöker ve geriye afiyetle içeceğiniz bir Türk kahvesi kalır.

 

Adım Adım Türk Kahvesi Demleme

Verilen detaylardan sonra, adım adım kahveminizi demleyelim:

1.   Adım: Bir fincan kahve yapmak için üç çay kaşığı (7Gram) öğütülmüş Türk kahvesini cezveye veya Türk kahvesi makinenize ekleyiniz.

2.   Adım: Üzerine 65ml ılık su ekleyiniz ve kahve ile suyu birbiri ile karıştırınız.

3.   Adım: Arzunuza göre şeker ilavesi yapabilirsiniz.

4.   Adım: Cezveyi ocağa kısık ateşte demlenmeye bırakınız.

5.   Adım: Bir süre sonra kahvenin köpüğünü fincanlara pay ediniz.

6.   Adım: Ardından bir taşım daha pişiriniz ve fincanlara boşaltınız.

Piraye'nin elinden kahveniz hazır.

Kahve hakkında fazlasını öğrenmek ister misiniz?
Abone Olun